čtvrtek 30. října 2014

Karavan

Nejen swapováním živ je člověk.
Jak už jsem psala začátkem července dostali jsme karavan, ovšem v dezolátním stavu. Kdysi to byl skládací karavan Astra 300.

 Nyní v podstatě byla zachráněn před rozebráním do šrotu. Upřímně, kdyby byl materiál na stavbu, tak by bylo lepší ji komplet odstrojit a na podvozku postavit něco nového podle našich představ. Materiál a hlavně finance však nejsou a tak se opět z Přemka stal opravář a mistr improvizace.
Nejdříve bylo nutno opravit prohnilou stěnu a dát nová okna. Pak odbourat x tlustých dřevotřískových desek z podlahy a podlahu opravit.

Pak přišla nehorší práce a to shodit střechu, která byla naprosto nesmyslně podbitá různě prkny a trámky. Navíc jsme se shodli s Přemkem v tom, že potřebujem střechu vyšší. Předtím se v karavanu nedalo stoupnout rovně.

Ve výsledku Přemek natřel střechu na béžovo, protože pod tou červou to bylo v létě, jak v sauně.
Pak už následovala práce vevnitř, oprava postelí, skříněk.
Aktuálně máme už opraveno, Přemek už i vnitřní prostory vymaloval a natřel. Je zavedena elektrika.


Potřebujeme ještě záclony, závěsy, koberec...ideálně i jiné matrace. Dále pak vybavit vařičem, nádobím...prostě zútulnit a doladit.
Příští rok v létě nás ještě čeká venkovní úprava.

Celé album s fotkami, kde můžete porovnat a pozorovat, jak postupujeme dál, najdete zde.


Swap jen tak pro radost.

Tento swap jsem si domluvila se Steysii. Známe se z Fleru a Votoč vohoz. Steysii je velká sběratelka ...sáčkových čajů, obrázkových tužek a ubrousků. Obě jsme byly jistými swapy zklamané, tak jsme si chtěly tak říkajíc spravit chut.

Co jsem dostala

Co jsem poslala (čaje neměly být součástí swapu, jen jsem využila toho, abych nemusela posílat balíčky dva)

Myslím, že swap splnil svůj účel, opravdu oboum udělal radost :-)

Hodnocení 9 / 10

Swap Na rozjezd.

Tento swap byl první, co jsem vyhlásila na Swaplace. Měl se týkat papírnictví a případně četby.
Na swap sw mi přihlásila Nesteaa, 15 letá holčina, ale tak proč ne. Bohužel ve výsledku to byl nejhorší swap, který jsem kdy dostala. Na balíček jsem čekala asi 6 týdnů, proběhli různé výmluvy, že už posílala, ale ztratila lístek, že nechodí na net...atd. Ve výsledku na Swaplace zrušila profil a přestala komunikovat i na Votoč vohoz. To co jsem dostala já, neodpovídalo  zadání a kabelka byla navíc špinavá.

V první moment jsem fakt na balíček koukala jak na zjevení a přemýšlela zda si Natálka dělá ze mně legraci. Přitom vím, podle jejího blogu, že ta holka umí udělat i hezký swap.

Toto dostala Nesteaa ode mně (posílala jsem jako první)...bohužel ani nepoděkovala.
Inu i tak někdy končí swapy. Taky mi nemuselo přijít nic, že jo.

Hodnocení swapu: 2 / 10

Swap Handmade original

Swap vyhlásila Baraburi.
A upřímně, byl to snad můj nejlepší swap, co jsem zatím dostala. Bára je 17 letá slečna, velmi milá, inteligentní s úžasným vystupováním. Komunikace s ní naprosto skvělá. Hlavně je to holčina šikovná....myslím studuje nějákou výtvarnou školu. Myslím, že jsme si hodně sedly i přes ten ohromný věkový rozdíl.
Dostala jsem ručně šitý zápisník, a spostu ručně šitých notýsků, bločků. Lapač snů a především nádherný náhrdelník s pírkem. Náhrdelník se stal okamžitě mým nejoblíbenějším šperkem a nosím ho prakticky stále.




Co jsem Barušce poslala já:

Hodnocení swapu 10 / 10

Swap 5 smyslů

Tento swap jsem vyhlásila já. Měl obsahovat 5 věcí:
1. něco hezkého pro oko
2. něco voňavého
3. něco dobrého na zub
4. něco zvukového
5. něco heboučkého
Přihlásila se mi na něj Dadadd.

 Z toho co mi přišlo, jsem moc nadšená nebyla. Teda absolutně nadšená jsem byla z CD, to mi udělalo ohromnou radost. Bohužel oblečení je absolutně mimo mé barvy...halenka i mimo mou velikost. A toho šneka a směs jakýchsi korálků jsem nevydýchala dodnes.
Dlouho jsem nevěděla jak paní hodnotit, nechtělal jsem ji ublížit. Nakonec se přihlásila sama, že jestli nejsem spokojená, tak mohu swap vrátit....Vedli jsme poměrně dlouhou debatu. Kdy paní nakonec chtěla se swapováním i úplně skončit...
Já ji malou část swapu vrátila. Ale přesvědčila jsem ji, aby swapy dělala dál, jen pečlivěji četla profily, požadavky svých swap partnerek. A mohu říct, její swapování se hodně zlepšilo. Nyní posílá moc hezké swapy a dokonce spolu komunikujem a určitě s ní časem nějáký swap ještě udělám.

Co jsem poslala já:
 Bohužel ani můj swap nebyl bez chybičky. Ten šátek  - tunel byl ve švu kousek rozpáraný, čehož jsem si při nákupu a následném balení nevšimla.

Hodnocení swapu 5 / 10

pátek 24. října 2014

Levandulový swap

Pokud bych si měla vybrat nejoblíbenější bylinku a vůni, určitě to bude levandule. A fialová barva patří taky k mým oblíbeným. Proto bylo celkem jasné, že Levandulový swap jednou vyhlásím.
Přihlásila se mi Dendulka. Vzhledem k tomu, že jsme spolu vlastně nekomunikovaly a na ničem se blíže nedomlouvaly, tak ten swap vyšel k oboustranné spokojenosti.
Co mi přišlo:

Co jsem poslala

Hodnocení 8 / 10

Pokud byste si někdo se mnou chtěl vyměnit další bylinkově vonavý swap, stačí napsat :-)

Swap Do zelena

Swap vyhlašovala Aknalb. Po vzájemné komunikaci jsme se dohodly na tom, že já pro Blanku udělám zelený a ona pro mě modrý swap. S Blankou jsme si hodně psaly po emailu a celkem dobře poznaly.
Swapy laděné do jedné barvy jsou moje nejmilejší. Blanka mi udělala dárečky velkou radost, sice se jí ve výsledku z modrého zvrhnul do levandulového, ale i tak to byl jeden z nejlepších swapů, co jsem kdy dostala. A kromě modrého svícnu motýla opravdu využiji všechno.

Já měla s odesláním velký skluz. Od začátku jsem věděla, že Blanka hodně čte a má ráda tajemno, tak jsem jí chtěla poslat knížku. Bohužel jsem musela čekat, až mi dorazí z internetového obchodu...nakonec to dobře dopadlo a Blanka měla ze swapu opravdu radost.

(fotka stažena od Blanky)

Hodnocení 9 / 10

Pro velký úspěch swapujeme s Blankou už podruhé, tak se těším, jak to dopadne. Dovoluji si říct, že se mi nejspíš rodí další internetová kamarádka :-)

Pokud byste rádi se mnou taky zaswapovali stačí napsat :-)

Čajový swap

Čajový swap vyhlásila Tintina a byla jsem ráda, že si na jeho realizaci vybrala mně. Posílali jsme 2 x 22 sáčků čaje, takže dohromady 44 kusů. Domluva i swap byl rychlý a splnil mé očekávání. Navíc přišel opravdu vhod, protože v tu dobu jsem se potýkala s virozou a tak jsem čajovala a čajovala.
Swap přišel do doby, kdy jsem byla ještě plna dojmů z čajové přednášky a ochutnávky na Úpické hvězdárně, takže jsem si jeho tvorbu fakt užívala. Tinka je moc milá, chytrá slečna a díky jejím stránkám jsem zjistila, že máme společné i jiné věci, než jen popíjení čaje.
Největší radost mi udělal Rooiboos, protože tento druh čaje prostě miluji :-)

Co mi dorazilo:

Co jsem poslala já. (foto stažené od Tinky)
Hned na začátku swapování jsem se rozhodla, že v každém swapu bude minimálně jedna DIY věc. U čajového swapu se přímo nabízel tea bag folding, takže jsem na čaje udělala krabičku s čajovou hvězdou....a Tinka byla nadšená :-)

Hodnocení: 9 / 10

Pokud byste chtěli se mnou vyměnit podobný swap, stačí napsat :-)

středa 22. října 2014

Swap

Jak už jsem psala v minulém článku, opět mě chytlo swapování. Ostatně kdo by rád nechystal a nedostával dárky, že?
Co to swap je?  Swap je v překladu výměna. Swap je balíček s překvapením, který si můžeš vyměnit s kýmkoli na světě.
Já se poprvé se swapem setkala na Fleru, kde jsem ve swapovacím klubu pobyla několik let. Nyní je tam už klubů , kde se swapuje spousty a rostou doslova jak houby po dešti. Samozřejmě, že jedno mají společné a to je tvoření, což mi maximálně vyhovuje.
Takže jen malá ukázka toho, co jsem posílala...více fotek se mi zatím nepodařilo najít.

Oblíbená barva

Písmenko B

Cedulkový

Swap v Knoflíkovém klubu

Na Fleru jsem taky určitý čas pobyla v scrapbookovém klubu ATC kartiček. Kartičky mají přesně předepsanou velikost a je to sběratelský materil po celém světě.





Díky těmto kartičkám jsem začala posílat swapy do celého světa v rámci serveru Swap - bot. Server je fajn, ale než se dostanete k "pořádnému" swapu, trvá to díky nastaveným pravidlům dlouho. Takže jsem měnila právě ATC kartičky a jednou se mi poštěstil Náušnicový swap, kdy mnou vyrobené náušnice cestovali do USA.


Na Fléru i na Swap - botu jde o řetězový systém, kdy tvoříte pro někoho, ale vám přijde balíček od někoho jiného, vám neznámého jako překvapení. Tento systém se mi líbí nejvíce, protože vás opravdu čeká překvapení.
Swapy se mi zalíbily na tolik, že jeden rok jsme si uspořádali Vánoční swap i doma. Podmínka byla, že swap musí být vlastnoručně vyrobený. Já ušila Přemkovi polštářek.



Nyní swapuji na serveru Swaplace, kde jde opravdu o čistě výměnné swapy. Kdy si balíček mění dvě osoby mezi sebou. Má to tu výhodu, že můžete spolu komunikovat a ujasnit si požadavky.
Swapy ze serveru Swaplace, ale i ostatní co nyní aktuálně dělám, vám na blogu postupně představím a ohodnotím.
Pokud by někdo chtěl se mnou zaswapovat, stačí napsat :-)

pondělí 20. října 2014

A co dál...

Naskýtá se otázka co s tímto blogem dál.
Protože jsem ty prázdniny pracně dopisovala až téměř do konce října a sem tam vložila nějáký další aktuální výlet, tak určitě budu v tomto pokračovat.
Takže pokud něco zajímavého podnikneme, tak se tu o tom dovíte...Výlety, akce, geocashing.
Také jsem začala díky stránkám swaplace opět hodně swapovat, tak určitě sem budu swapy dávat a hodnotit.
A v neposlední řadě sem chci občas dát svou tvorbu, tím myslím především větší projekty.
Ted bych vám ráda představila další místa, kde se o mně můžete něco dovědět.
Určitě je to především můj profil na Facebooku. Trávím tam většinou více času než je zdrávo :-)
Stále jsem aktivní, ikdyž zdaleka ne tak jako dřív, na Fleru. Občas brouzdám napříč diskuzemi na Votočvohoz. Na Youtube účet samozřejmě taky mám, ale téměř nic nenahrávám. Ráda tam hledám a lovím nápady na tvoření a sem tam i písničky. Jak už jsem psala swapuji v rámci stránek Swaplace.

Kromě tohoto blogu, mám ještě troje estránky.
Danfinky zahrada takový archív všech korálkových kytiček, co jsem zatím vytvořila.
Danfinky všehochuť původně úložiště receptů od mojí mamky, pak nějáké návody na tvoření a jiná moje tvorba než kytičky, ale něco nového se tam objeví opravdu jen sporadicky.
Danfinky věštění upřímně s těmito stránkami nevím co bude dál. Už nevykládám, nevěštím, ale nechce se mi je smazat, mají hezkou internetovou adresu :-))

Takže budu ráda pokud mi zachováte přízeň i nadále. Přeji vám krásný podzimní čas.



Konec prázdnin (31.8.2014)

Příspěvek bude krátký.
Poslední prázdninový den, jsme doslova prospali a prováleli se. Dělalo se jen to nejnutnější. Všem nám bylo něják divně a mně pobolívaly ledviny, jak jsem včera cestou domů zmokla a prochladla.
Když tu dovolenou shrnu, tak byla úžasná, viděla a poznala jsem spoustu nových míst a památek, krásně jsem se rozchodila. Mínus bylo, že jsme utratily moře peněz, ale tak s tím se musí prostě počítat.
A nyní opět vstupujeme do všedních dnů a Jiřík do svého posledního školního roku. Tak at´se nám všem daří ♥

Návrat (sobota 30.8.2014)

A přišel den návratu. Původně jsem plánovala návrat až v neděli, ale vzhledem k tomu, že Jiřík jde v pondělí do školy a Přemek do práce, tak je potřeba trochu se doma zregenerovat a nachystat.
Jak už jsem předeslala hodně se popíjelo. Takže Přemek vstával s pořádnou kocovinou, vzal si prášek a opět si lehl. Milan pro jistotu nevstával vůbec. Já jsem tak něják postupně balila a když se Přemek vyspal a zregeneroval, tak jsme mohli vyrazit.
Tímto chci poděkovat Leonce a Milanovi za zázemí, vaření a vůbec umožnění u nich pobýt.
Matýskovi za to, že nezlobil.
A v neposlední řadě Robinovi, že poskytl svůj pokoj Jiříkovi.
Vyjeli jsme směr Třeboň, Jindřichův Hradec, Pelhřimov, Humpolec, Havlíčkův Brod...Za Humpolcem se obloha začala kabonit a v Havlíčkově Brodě už lilo ja z konve. V Krátké Vsi dokonce padaly kroupy. No, prostě masakr. Mokrá jsem byla úplně durch a navíc byla pěkná zima.
Zastavili jsme v motorestu před Ždírcem nad Doubravou dali si teplý čaj, polévku a já se komplet převlíkla do suchého a doufali jsme, že už další cestou pršet nebude...nepršelo. Přiznám se, že pak už jsem většinu cesty prospala. Ale domů jsme už dojeli v pořádku.



Nové Hrady a Terezčino údolí (pátek 29.8.2014)

Dneska nás čřekal opravdu náročný den, takže jsme vyjeli záhy ráno opět již známou silnicí na Nové Hrady.

V Nových Hradech jsme nejdříve zastavili u hřbitova a prosšli ho celý až k Buquoyské hrobce.
Pak jsme popojeli k zámku, který bohužel není přístupný. Sídlí v něm vědecké pracoviště.

Ale aspon jsem si ho oběhla dokola, zámecká zahrada totiž přístupná je a roste tam Jinan dvoulaločný, můj oblíbenýá strom.

Ve městě jsme navštívili kostel u kláštera. Opět byla možná i prohlídka, ale Přemek očividně na ty církevní stavby moc není a měli jsme toho před sebou ještě hodně.
Prošli jsme  kolem kovárny.
A směřovali k hradu. Hrad je poměrně rozlehlý a celý obehnán hlubokým příkopem. Na prohlídku jsem se moc těšila. Hrad má bohatou a zajímavou historii. Bohužel jsme měli smůlu na průvodkyni, která očividně odříkávala jen naučené a na víc děsně drmolila, takže jí nebylo moc rozumět.
Ale hrad jako takový je moc hezký a zajímavý a určitě návštěvu doporučuji.


Po prohlídce jsme šli hledat kešku. Šla jsem tentokrát opravdu víceméně na slepo. Sice před odjezdem na dovolenou jsem koukla, že tam kdes je, ale ani jsem si ji nazapsala. Přemek se opět osvěčil jako skvělý hledač, stačilo ho nasměrovat.
Následoval oběd ve městě a pak jsme popojeli ke vstupní bráně do Terezčina údolí.
Samozřejmě, že naším hlavním cílem byl vodopád, ale celkově to byla velice příjemná celoodpolední procházka spojená s knajpováním a bonusem byl hrad Cuknštejn.

Prošli jsme jak kolem Lázní, tak i Modrého domu.

Došli k vodopádu
Pak jsme odbočili ke Cuknštejnu. Hrad je v soukromém vlastnictví a je přístupný jen po dohodě s majitelem.
U hradu jsem našla kešku.
Vraceli jsme se zpět opět kolem Lázní. Tentokrát z druhé strany. Konaly se tam velké přípravy nejspíše na nějákou svatbu.
Zastavili jsme se na Hamru, kde si Přemek dal kulajdu a my s Jiříkem domácí limonádu. Cestou k bráně už jsme trochu zmokli, Takže jsme se děšti snažili ujet, což se nám podařilo a nad nákupním centrem v Českých Velenicích nás přivítala krásná duha.
Návštevu Terezčina údolí mohu doporučit, ale spíše za opravdu hezkého počasí. Bohužel po předchozích děštivých dnech byli cestičky hodně rozmáčené a samá louže, takže to byla celkem překážková trasa.
Večer se opět sedělo, hrálo zpívalo, ale hlavně popíjelo. Chlapi šli spát snad ve čtyři hodiny ráno, což před dnem návratu domů nebyla zrovna štastná volba.

Fotky z Nových Hradů najdete zde a zde a zde.
Fotky z Terzčina údolí a Cuknštejna doplním.