středa 31. prosince 2014

Co jsem dostala pod stromeček

Ráda bych dopsala ještě jeden rest a zároven to bude tento rok poslední příspěvek. Tak hezky symbolicky je to stý příspěvek.

Pod stromečkem letos na mě čekaly tyto dárky

Od mojí dcerky Mišky a jejího přítele jsem dostala:
Šlehač, za což moc děkuji, protože můj starý už dosloužil. Jako správná račice dárky do domácnosti vždy ocením. Pak nějákou kakaovou kosmetiku, která sice krásně voní...tak krásně, že bych ji sežrala :-) ale krém, mléko...no prostě nevyužiji, jsem nemazací typ. Jahodový sprchový gel naopak užiji až do poslední kapičky....děkuji.

Od mojí sestřičky Deborky jsem dostala:
Levandulovou svíčku, která je naprosto úžasná a udělala mi velkou radost. Pak jako vždy něco od Oriflamu...deodorant a kouzelný kelímek. Obojí určitě využiji...děkuji

Od Přemka jsem dostala:
Především lampičku, abych si nekazila oči u korálků. Pro mě je to naprosto top dárek, protože pracovní lampičku jsem opravdu nutně potřebovala. Pak jsem dostala Tarotové karty...no moc mi nesedí, protože je to sada podle RW tarotu, ale nevadí, byla u nich úžasná brožurka, kterou určit využiji a poučím se. Dál jsem dostala Jelínkovu Malinovku, kterou mám moc ráda :-) ...děkuji

Následují dárky, které jsem si koupila sama a Přemek mi odborně zabalil :-D:
Sada uhlů na kreslení, kniha Naučné stezky, historické karty, které jsou spíše hrací než vykládací, ale prostě mě zaujaly.

Co není na fotce, jsou dárky od Přemkovo synů. Od Kuby jsem dostala domácí med a od Tomáše flašku rumu :-)...děkuji

Děkuji všem dárcům, z dárků jsem měla opravdu radost. Hlavně z toho, že na mně mysleli, nezapoměli a vyslyšeli moje přání.
Více fotek z Vánoc najdete zde.

Do Nového roku bych všem čtenářů ráda popřála zdraví, štestí a hodně lásky...mějte srdce otevřená.

úterý 30. prosince 2014

Swap Za zimních večerů...

Je to v podstatě poslední swap, o kterém chci letos napsat. Jak se říká, to nejlepší na konec. Ano byl to absolutně nejlepší swap, co jsem letos v rámci swapování dostala...minimálně svou promyšleností.
Swap vyhlásila Gudrun. Gudrun byla pro mě tak trochu záhada, napřed těžko pochopitelná a uchopitelná, pak při bližším zkoumání, tak hezky jiná, než většina...A ve výsledku moc milá holka, žena...se kterou máme mnohé společného, ale naprosto odlišný vkus. Ano, dlouho jsem zvažovala, zda do toho swapu jít, nakonec to byla skvělá výzva, které mě posunula dál. Vlastně s tím swapem a tím, že jsem Gudrun poznala se u mě nastartovalo hodně změn. Ale o tom později, ted už k samotnému swapu.
Balíky jsem dostala dokonce dva. V obouch byly tak krásně zabalené dárečky, že se mi až zatajil dech a po docela kratičkém váhání, jsem se rozhodla, že si je nechám až pod stromeček. Takže jsem si přečetla jen moc milý dopis, ale jen kousíček, abych se nedozvěděla co dostanu. Bylo to tak krásně záhadné a napínavé...
Když došlo na rozbalování, každá krabice skrývala v sobě další dárky. Gudrun to prostě měla dokonale promyšlené. Dostala jsem věci na pomyslné 4 zimní večery: koupelový, plný přemýšlení o životě, tvořivý a vánočních smyslů.




Ve výsledku jsem dostala toto:


Co víc říct? Prostě úžasné, Gundrun do toho vložila tolik sebe...nápad, čas. Hrozně moc jí děkuji. Úplně nejvíc mě dostaly křížaly, které mi Gudrun sama nasušila...díky ♥

A co já Gudrun poslala?


Jak už jsem psala, tento swap byl pro mně velkou výzvou.Hlavně tím, že vkus máme opravdu každá jiný. Ona miluje sever, zimu,...já jih a slunce...Ovšem zjistila jsem, že možná právě proto se mi ten swap dělal tak dobře....nenabyla jsem totiž dojmu, že když se něco líbí mě, musí se to nutně líbit i jí.
Za co jí opravdu moc děkuji, je to, že díky tomuto swapu jsem se opět vrátila asi po 8 - 9 letech ke kreslení a určitě zase kreslit budu.

Ano byl to krásný a hlavně podnětný swap. Gudrun se v reálu jmenuje Andělka a opravdu to nejspíš anděl je....děkuji.

Hodnocení swapu 10 / 10 a klidně bych dala víc :-)




Adventní swap

Tento swap jsem na Swaplace vyhlásila já. Nakonec jsem ho dělala s Keckou.
Adventní swap, kdy si pošlete 24 dárečků a od 1. prosince až do Štědrého dne každý den jeden rozbalíte mě vždy lákal, ikdyž vždy tam byly i jisté obavy. Přece jen vymyslet 24 věcí, kterými se druhému zavděčíte je docela makačka.
Od Kecky mi přišla nazdobená krabice plná krásně zabalených pokladů.
Hned po otevření krabice jsem byla chycená. Z krabice se linula krásná vůně a mě bylo jasné, že tenhle swap klapne na jedničku. Kecka si na swapu dala hodně záležet, což bylo vidět na první pohled.
Dárečky jsem rozbalovala opravdu postupně a každý den se na ranní rozbalování moc těšila.
Až na pečující masku využiji naprosto všechno a za krásný swap Kecce moc děkuji. Opravdu byl úžasný.

Já posílala:
Více o mém swapu najdete u Kecky na blogu zde

Hodnocení swapu 10 / 10



pondělí 29. prosince 2014

Hudební vsuvka

Jako každý rok v době předvánoční a vánoční jsme navštívili s Přemkem několik hudebních akcí.
Jako první byl 22.listopadu 3. ročník Poříčského podzimu, malého country festiválku ve Velkém Poříčí. Byli jsme na všech ročnících, takže jsme nemohli vynechat ani letos.

Kapelu Kamion musím obzvlášt pochválit, tentokrát jim to sedlo a fakt hráli skvěle.

Naopak z Dobříše, hráli hodně dobře. Sice, mně osobně až tak neuchvátili, přece jen jsem víc na tu klasickou country než na folk. Navíc tato skupina měla technický problém s ozvučením, takže to celkově narušilo dojem, ale hudebně a pěvecky se jim nic nedá vytknout.

Chvíle...co říct, prostě moje srdeční záležitost. Rodiny Šimků, která tvoří základ skupiny a podílejí na organizaci těchto akcí si vážím především jako lidí. Takže jim klidně odpustím určité hudební chybičky :-)


Skupina Bounty z Brna se mi líbila moc, hlavně krásně zpívali.

Další akcí byl už tradiční Adventní koncert Chvíle a Fukance v evangelickém kostele v Hronově.
Na toto vystoupení se vždy moc těším, protože mě krásně vánočně naladí.
Díky atmosféře a prostředí je tato akce vždy spíše komornější a taková "rodinná". O kapele Chvíle jsem psala výše. Jelikož jsme s Přemkem jejich malý neoficiální fanklub, tak ji prostě máme rádi.
A Fukanec je rok od roku lepší a lepší...hraje líp a líp a holky krásně zpívají.
Více fotek najdete zde

Jako poslední v tomto roce jsme včera tj. 28.12.2014 navštívili koncert Poutníků ve Velkém Poříčí. Určitě nehráli špatně, ale že by mě to nadchlo, to se rozhodně říct nedá. Prostě jsem asi čekala víc. Možná to bylo výběrem písniček...taky nazvučení basy bylo chvílemi šílené...ale určitě jsem ráda, že jsem na nich byla.

Tímto letošní návštěvy kulturních akcí končí. Moc chci poděkovat Přemkovi, že mě vždy někam vezme a vyveze ♥



pátek 26. prosince 2014

Vánoční zdobení

Před Vánoci jsem dělala pár swapů čistě na vánoční zdobení dárků a nebo bytu. Napíši je dohromady, protože z některých nemám fotky a některé se ve výsledku ani neuskutečnily. Jeden jsem totiž vůbec nedostala, jeden se mi vrátil zpět...
Uskutečnila jsem swap s xoxo která mě v něm zásobila haldou stužek a umělého lýka, za což jí děkuji, bohatě jsem toho využila při balení dárků.
Bohužel, svůj jsem před odesláním nevyfotila a Eliška jen taky nevyfotila, tak nemohu fotku dát. Rozhodně mě, ale těší, že byla spokojená.

Další jsem děla s kacikoz, která chtěla styl amerických Vánoc do červeno - bílo - zelené kombinace. Já chtěla českou klasiku. Kačka je moc milá a šikovná holka. Dostala jsem spoustu dekorace, které jsem využila hlavně v horním bytě u Jiříka.
Já jí poslala:



Swap Barva z pohádky

Tento swap vyhlásila Dadadd, líbil se mi ten nápad. S Dášou už jsem jeden swap dělala, ale nedopadl nejlíp, tak jsem chvíli váhala, ale nakonec jsem do toho šla.
Já si vybrala Malou mořskou vílu, takže swap do modré barvy. Musím říct, že tentokrát ten swap s Dášou dopadl mnohem lépe a byla jsem s ním spokojená.


Všechno využiji. Radost mám ze dvou ušitých polštářků na dotvoření :-)
 Šátek bohužel není tunelový, ale nějáké uplatnění najdu. Jediné, co není můj styl byla gelová svíčka ve skle, ale už udělala velkou radost jinde :-)... zbytek využiji určitě.

Dáša si vybrala Ledovou královnu, swap do bílé a stříbrné barvy. Dostala:



Hodnocení swapu 8 / 10



pondělí 22. prosince 2014

Vánočně pohádkový swap

Swap jsem vyhlásila já a přihlásila se na něj Petraaa1. Byla jsem hrozně ráda, že zrovna ona. Nádherně kreslí (má výtvarnou školu) a dělá krásné swapy.
Já si vybrala jako svou nejoblíbenější pohádku samozřejmě Zlatovlásku. A od Petra jsem dostala tento balíček:


Petra prostě nezklamala, ty kresby jsou tak nádherné ♥ Byl to jeden z nejhezčích swapů, co jsem dostala.

Já pro ni dělala swap na Popelku (Tři oříšky pro popelku):



Tento swap byl pro mě velká výzva, rodil se dlouho a pomalu. Ale nakonec myslím, že se fakt povedl.

Hodnocení swapu 10 / 10


čtvrtek 18. prosince 2014

Patnáct let

Tam kdesi na Vyškovsku, na silnici mezi Manerovem a Bohdalicemi, před patnácti lety 18.12.1999 přešel Michal na druhý břeh.


Vždy kus mého srdce bude patřit jemu... Děkuji mu za dvě své úžasné děti...Mišku a Jirku.


Vyrovnat se není o zapomnění, ale o smíření...snad jsem se za ty roky smířila... snad.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Včera ke mně dorazila kniha Devátý dotek od Mirky Šimkové, jak příznačné...děkuji

pondělí 8. prosince 2014

Moje píchání

Ne, opravdu ten článek nebude mít erotický podtext :-) Propadla jsem pro mě novému tvoření a tj. falešný patchwork...takže stále píchám a píchám. Hrozně moc mě to baví, takže jsem odsunula ostatní tvoření (aspon trochu) a stříhám stužky, napichuji na koule...


Není to úplně dokonalé, ale myslím, že na první pokusy celkem obstojné. Některé koule daruji, některé si nechám.

Zkusila jsem i kombinaci s korálkovým tvořením:

Prostě vymýšlím, zkouším...


a galanterce v Broumově zase určitě zvednu tržby :-D

Za kvalitu fotek se omlouvám, ale fotí se mi dost problematicky (špatné světelné podmínky a nemám kde pověsit, aby výslednou fotku nic nerušilo).

pátek 5. prosince 2014

Vánoční tag

Dneska chodí Mikuláš, blíží se nám 2. adventní neděle a já jsem chtěla uděla tag  spojený s Vánocemi. Zapátrala jsem po netu a nakonec mě nejvíc zaujal tag podle eM.

1. Jaké jsou tvoje nejoblíbenější vůně v tomto období?
Vánoce mám určitě spojené se skořicovou vůní a s vůní jehličí. Taky je to asi jediné období, kdy snesu vůni vanilky, protože jinak sladké vůně fakt nemusím.

2. Vyrábíš si svůj vlastní adventní věnec, nebo si ho kupuješ?
Určitě se snažím vyrábět sama, kupuji jen polystyrénový korpus. Pár let jsem taky různě improvizovala, takže ne vždy je to klasický věnec. 
Letošní adventní věnec:


 3. Jaké barvy oblečení nosíš v zimě nejraději?
Upřímně řečeno, poslední roky už nenosím to, co mám ráda, ale prostě to, do čeho se vejdu. Ale v zimě asi nosím víc tmavé barvy.

4. Chodíš raději na procházky nebo jsi doma zachumlaná v dece s teplým čajem?
Docela otázka na tělo. Všeobecně by to asi vyhrála ta deka a čaj...ano, jsem líná a zimu zrovna ráda nemám. Ovšem pokud mám vedle sebe akčního člověka, co mě vytáhne ven, tak je to pak nádherný a takový naplněný pocit. Ale sama od sebe bych se ven do zimy nevypravila.

5. Když jsi byla malá věřila jsi na Ježíška?
Ano, věřila. U nás doma se to hodně udržovalo...bohužel v první třídě jsem měla aktivní soudružku učitelku, která mi tuto víru vzala. Vím, že jsem to dost těžko rozdýchavala.

6. Jaké čaje máš v zimě nejraději? Co dalšího piješ v mrazivém období? 
Čaj mám ráda obecně. Možná v zimním období piji více bylinkových čajů. Obyčejný černý čaj si ráda vylepšuji kouskem skořice, zázvoru...
Jelikož mám ráda rum, tak další oblíbený nápoj v zimě je grog :-)

7. Jak vypadá tvůj Štědrý den? Co si dáváš ke štědrovečerní večeři?
 Vždy se snažím, aby Štědrý den byl už pohoda a zbylo na tento den, co nejméně práce. Loni jsme s Přemkem dopoledne udělali vyjíždku na motorce a doufám, že to vyjde i letos. Jinak je to rozhodně den pohádek.
K večeři usedáme kolem 19. hodiny...polévka většinou hrachová, bramborový salát je klasika, řízek vepřový - kuřecí, jak kdo má rád a s Přemkem oba milujeme vinnou klobásu, tak nesmí chybět ani ta.
Pak už následuje rozbalování dárků pod stromečkem. Letos poprvé budeme doma jen tři, už s námi nebude ani Miška...to teda nevím, kdo ty dárky bude z pod stromečku rozdávat...
Já už z dětství mám takový zvyk, že pak následně chodím na Štědry den spát se všemi dárky, co jsem dostala :-D

8. Pečeš cukroví sama a kolik druhů? Jaké je Tvé nejoblíbenější cukroví?
Peču..nebo spíše po většinou jsem pekla vánoční cukroví sama, no letos po dohodě s Přemkem nepeču, udělám jen pár kousků nepečeného. Protože pak bych to opět musela všechno dojídat já a to by určitě neprospělo mé váze :-P
Celkově nejoblíbenější cukroví je u nás nepečené. Ale když byly děti malé, tak jsem pekla ve velkém...rekord byl myslím jeden rok 24 druhů.

9. Kdy zdobíš stromeček a jaký styl ozdob máš ráda?
 Stromeček zdobíme v noci z 23.12 na 24.12...kdysi jsem to tak zavedla kvůli dětem. Měli jsme malý byt, tak aby byla zachována víra v Ježíška, tak Ježíšek přinesl stromeček už ráno, když se děti vzbudily a dárky pod stromeček doplnil večer. Tahle tradice už zůstala i když děcka vyrostla, protože, jak už jsem psala výše, Štědrý den je o pohodě a hlavně o co nejméně práce.
Ozdoby mám ráda a nejradši bych měla klasické české skleněné koule. Ikdyž jsem přírodní člověk, tak až tak nefandím slaměným ozdobám, háčkovaným ozdobám a pod. Vánoce by se podle mě prostě měly třpytit.
Ještě takovou perličku...byt vyrábím korálkové hvězdičky a každý rok jich udělám stovky, tak já sama jsem je ještě na stromečku doma neměla :-)))

10. Máš raději zimu nebo léto? Co se ti na zimě líbí nejvíce a co nejméně?
 Budu se opakovat jako už mockrát...miluji teplo, miluji léto...jak stále říkám, narodila jsem se do špatné zeměpisné šířky - délky. Zima je u mě o tom hlavně ji něják přežít.
Na zimě mám asi nejradši právě ty Vánoce. Pak bílé zasněžené pláně, protože aspon na chvíli prosvětlí tu temnotu. Taky mám ráda klasický zimní astronomický čas (hodiny).
Na zimě mi nejvíc vadí zima :-) pochmourno, černo, nedostatek světla...mokro, pořád se nabalovat do spousty oblečení...atd. Aktuálně hlavně to, že na svoje oteklé nohy nemohu sehnat žádné zimní boty...žádné nenazuji, do žádných se nevejdu.

Všem přeji krásný čas zimní a vánoční.

Na tag nominuji Mischughetu, Merry... případně ještě někoho dopíši.
 

Vyráběný swap

Tento swap vyhlásila na Swaplace Aknalb. Je to už náš společný 3 swap. Přihlásila jsem se do něj hlavně proto, že jde o čistě DIY věci, takové swapy mám prostě nejraději.


Věděla jsem, že mi Blanka bude šít tašku, ale co mi přišlo mi doslova vyrazilo dech. Ten swap a hlavně taška je naprosto úžasná!!! Krásně ušitá, se spoustou kapes....velká, prostorná prostě nej ♥
Ještě jsem dostala 2 sady šperků, odrátkovaný kamínek a hlavně krásný zápisník dotvořený ve stejném stylu jako je taška.






Blance za swap moc děkuji, je jeden z nejhezčích, co jsem kdy dostala.

Já poslala:


Hodnocení swapu 10 / 10

středa 3. prosince 2014

Čajový swap 2

První čajový swap jsem dělala s Tinou. Tento druhý vyhlásila Lulusila (Maruška).
Maruška je moc milá žena, komunikace a domluva byla skvělá.
Co jsem dostala:


Swap sice přišel jen v bublinkové obálce, poslán obyčejně, ale naštěstí dorazil a  byl hezky zabalený.

Moc mě potěšily vzorky sypaných čajů. Netušila jsem, že něco takové se dělá. Sypané čaje miluji. Docela mě pobavil sáčkový čaj Sunárek :-))). Svíčky, které Maruška přidala nádherně voní.
Swap mně potěšil, jediné, co mohu vytknout je, že v něm převládají ovocné čaje, které já nepiji (mám to napsané na profilu). Ale nevadí, oni se o ně Přemek s Jirkou podělí.

Co jsem poslala já:






Hodnocení swapu 9 / 10


Malé, ale milé překvapení (swap)

Swap vyhlásila Eliz. Dostala jsem:

Moc mě potěšily korálky na mé tvoření. Ale úplně nejlepší je sovička, kterou mi Eliz uháčkovala akrásně voní levandulí.

Co jsem poslala já:

Jelikož jsem se s tímto swapem dost opozdila, tak jsem Eliz přidala navíc půllitr pro jejího přítele, který je sbírá....a Eliz pro něho vyhlásila taky swap.


Hodnocení swapu 8 / 10