čtvrtek 16. dubna 2015

Březen

Jsem ve značném skluzu. Je 16.dubna a teprve nyní se dostávám k tomu, abych shrnula předešlý měsíc.
Projekt na měsíc březen se moc nekonal. Díky tomu přesunu do horního bytu se všechno začalo odvíjet trochu jinak. Navíc měsíc březen byl bohatý na informace, které se na mně valily ze všech stran...bylo toho prostě na mně moc.
Přesto jsem jistý, dlouhodobý projekt začala. Pletu obr deku, bude poskládaná ze čtverců 23 x 23 cm. Nemám totiž ráda na jehlicích moc ok a těžký kus pleteniny. Zatím mám 36 čtverců hotových.


Opět jsem si nechala poslat jeden balík, tentokrát z Himalife. Mají nádherné věci, přesně podle mého gusta. Přišla mi obr šála z jačí vlny, pašmíd, fialová pelerínka a nádherný zápisník z ručního papíru.


Kresbu jsem tento měsíc nezvládla. Hodně mě to mrzí, chtěla jsem zkusit portrét jednoho mýho kamaráda. Vůbec nevím, jak to s tím mým kreslením bude dál...
Šperky jsem naopak udělala hned 3, je pravda, že moc práce mi nedaly. Využila jsem modistické dutinky a pilně přebírala tu děsnou dvoukilovou směs zbytkového rokailu, co se mi doma nastřádala.

Modrý náhrdelník má už svou majitelku. Ostatní jsou volné. Připadně, pokud byste chtěli jinou barevnou kombinaci, náramek apod. stačí napsat, určitě se domluvíme.

Během úklidu a přesouvání věcí, jsme na půdě našli krásný kýbl. Pro mně doslova poklad. Jen má rozbité dno, ale Přemek mi slíbil, že ho opraví :-)


I když si s námi v březnu počasí hezky hrálo...




Využili jsme první slunné dny k ohýnku a opékání buřtů.


Na pahorku vykvetly lonské kytičky...v což jsem ani nedoufala :-)



Zažili jsme částečné zatmění slunce:



(fotky slunce jsem převzala od Přemka)

A hlavně začalo jaro...tak se radujte, množte a hlavně užívejte :-)





pátek 10. dubna 2015

Velký přesun, stěhování a jarní úklid

Ten nápad jsem paradoxně vypustila do éteru na sv. Valentýna. Navrhla jsem, že se přesunu do horního bytu k Jiříkovi. Přemek se toho překvapivě chytnul. A tak se postupně přenášely věci, vyhazovaly věci, rozmontovávalo, stěhoval nábytek, uklízelo.





A od 1.března s Jiříkem bydlíme :-)





Úplně největší radost mám z mého čajového koutku :-)


Asi bych měla upřesnit informace pro různé divící se... Jasně, s tím přesunem to není tak žhavé, když mi není dobře, tak stejně většinu času trávím dole u Přemka. Taky Jiříkovi se moc nelíbí, že jsem mu narušila jeho prostor a nahoře mu vysloveně vadím. Pokud jsem nahoře, tak Jirka zdrhá za Přemkem dolů a nebo dokonce i ven. Prostě ještě to není doladěné a celkem se v tom plácáme.
A jestli se ptáte proč?...asi pro tu pomyslnou volnost, prostor, nikdo nic nemusí, ale jen může. Vím, špatně se to vysvětluje, ale nejdůležitější je, že se stále máme všichni rádi, ne? ♥